Bereidingswijze RTTLL at Home

Hierbij de aanwijzingen voor de laatste handelingen voor een heerlijk menu. De menu-onderdelen zijn genummerd van 1 t/m 4. Zorg dat de te verwarmen ingrediënten op kamertemperatuur zijn als je begint. Dek de tafel en zet je mooiste borden klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden om eerst even het brood af te bakken, ons desembrood ongeveer 5 minuten, daarna is 170 graden helemaal goed om alles in te kunnen verwarmen voor het menu, Laat de oven dan ook gewoon mooi aan, net als in een echte restaurant Keuken!
We hebben hem telkens even nodig.

.

RTTLL at Home

Menu

Half kreeftje met kruidensla en lavendelmayonaise
Ingrediënten: gekookt kreeftje, kruidensla, lavendelmayonaise, bloemetjes, dressing
Leg het kreeftje op het bord, maak de salade aan met de dressing. Schep er een lepel mayonaise naast de Kreeft en een mooie toef salade daarnaast. Maak de salade af met de bloemetjes

Dorade van de grill met ratatouille, gepoft tomaatje, zeekraal en lamsoren, witte wijnjus
Ingrediënten: dorade, ratatouille, tomaatjes, zeekraal, lamsoren, witte wijnjus, groene olie
Warm de dorade 6 minuten in de oven, evenals de ratatouille. Warm de saus in een pannetje. Schep een lepel ratatouille op het bord en leg de zeekraal en lamsoren rauw naast de ratatouille, leg de doradefilet half op de ratatouille en de lamsoren. Lepel de saus om het gerecht, druppel de groene olie in de saus en serveer

Kalfsstoof met ras el hanout, groene groentjes, sjalot en aardappelkrokantjes
Ingrediënten: kalfsstoof met jus, groentjes, gepofte sjalot, aardappelkokantjes, daikoncress
Warm het vlees in de jus in het vacuum in een pannetje water tegen de kook aan gedurende 8 minuten.
Verwarm de sjalotten 8 minuten in de oven en de groentjes 5 minuten. Schep de groentjes op het bord, daarop de stukken kalfsvlees en giet de jus over het vlees. Leg de sjalot op het vlees, strooi de aardappelkrokantjes en de cress over het gerecht en serveer.

“Roze Wolk’: taartje van framboos met vlierbloesem, meringue en sorbet van framboos
Ingrediënten: taartbodempje, vlierbloesemcrème, frambozen, diverse meringues, coulis, sorbet
Spuit de crème op de taartbodem, steek daarin de verschillende meringues en beleg met de frambozen.
lepel een beetje coulis om het taartje en serveer met de sorbet.